Avui fa 29 anys que es va constituir l'A.E. Sant Andreu.

El 1983 els Districtes de Barcelona van promoure la creació de les E.I.E. per a l’organització de l’esport extraescolar;  és a dir,  l’objectiu inicial i prioritari de les Escoles d’Iniciació Esportiva va ser la promoció de l’esport per als escolars i el seu naixement va estar íntimament lligat a l’àmbit municipal.
El 20 de juny de l’any 1983 es va constituir l’Escola d’Iniciació Esportiva Dte. IX Sud, promoguda per el Districte de Sant Andreu per tal d’organitzar l’esport extraescolar al districte;  amb l’objectiu inicial i prioritari de promocionar l’esport.
L'any següent, al 1984, l’E.I.E. va canviar la seva denominació per la actual, Associació Esportiva Dte.IX Sant Andreu mantenint la seva missió, la promoció de l’esport i les activitats de lleure.
Al mateix temps que gestionaven les activitats extraescolars, es van crear les seccions esportives per tal de competir a les diferents competicions Catalanes i Espanyoles. La secció de Futbol Sala i la de Patinatge artístic, van ser les pioneres, ampliant-les posteriorment amb les de Bàsquet, Hoquei Línia i Judo. 
 Les nostres seccions han tingut la sort de participar en la formació d'esportistes d'alt nivell,  com entre d'altres:
- Joan i Andreu Linares i  Javi Rodriguez, Campions del Mon i d'europa amb la sel·lecció espanyola entre multitud de títuls a nivell de clubs i individuals.
-  Fran Romero, exporter de la secció de futbol sala del FC Barcelona, Hector Albadalejo, sel·lecció espanyola i màxim golejador nacional de la LNFS, Carlos Corvo, jugador de Divisió d'honor de futbol sala.
- Mireia Calvo i Xavier Orrit, campions d'Europa i d'espanya en la categoria de parelles mixtes de patinatge artístic, Aurora castellà i Sergi Orrit, campions d'espanya.
- Marc valls Sots Campió d'Espanya de judo.
Així com gaudir d'éxits a nivell col·lectiu:
- 5 Campionats d'Espanya consecutius del Sènior Femení d'Hoquei Linia.
- Copa Príncipe aconseguida pel Sènior Masculí d'Hoquei Linia.
- Ascens fins a 1ª Catalana dels Sènior Masculí i Femení de la secció de Bàsquet.

Amb el pas del temps el ventall de la oferta es va anar fent més gran, dirigint les seves activitats no només als infants sinó també a d’altres sectors de població fina a l'actualitat, en la que l’A.E. Sant Andreu gaudeix d’una estructura professional que permet oferir diferents serveis esportius i de lleure, i la capacitat de gestionar instal·lacions i equipaments esportius. El nostre equip humà està format per més de 70 professionals amb una àmplia formació i experiència en diferents àmbits de la gestió, l’esport i el lleure.

Entrades populars d'aquest blog